Mei 242017

Een e-boekenselectie van de bib of jouw selectie? Aan jou de keuze!

Je bib heeft  e-readers ter beschikking die je gratis kan uitlenen. De uitleentermijn is 4 weken (niet verlengbaar). Een e-reader maakt gebruik van digitale inkt, waardoor hij net zo prettig leest als een papieren versie. Met een gewicht van 185 g en compact formaat neem je hem makkelijk overal mee naartoe. Probeer het beslist eens uit!

We lenen e-readers uit volgens 2 formules:

Formule 1:

De bib plaatst zelf een selectie recente titels in een bepaald genre op de e-reader.

Logo E-boeken

We kozen voor volgende genres:

Formule 2:

Er zijn daarnaast ook e-readers beschikbaar, waarop jij zelf een aantal e-boeken (max. 5) kan reserveren.

Een lijst met te reserveren e-boeken vindt u hier.

Ook op je eigen toestel?

Momenteel kan je nog geen e-boeken van de bib op je eigen tablet of e-reader lezen.

Pas sinds november 2016 is er juridische duidelijkheid  over het recht van bibliotheken om e-boeken uit te lenen.  De uitleen van e-boeken is hierbij gelijkgesteld  aan de uitlening van een traditioneel boek. De bibliotheken zullen dus maatregelen moeten nemen om er voor te zorgen dat leners de gedownloade kopie na afloop van de uitleenperiode niet meer kunnen gebruiken. Er loopt momenteel een onderzoek naar een geschikt model om dit in de nabije toekomst te kunnen realiseren. Wordt vervolgd…

Het lopende e-reader project werd mogelijk door de samenwerking van verschillende bibliotheken en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.
De e-readers vind je in de bibliotheken van Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

Bewaren

Sorry, the comment form is closed at this time.