jouw tips

 

Maak en deel je eigen biblijstjes

Gedaan met snel ergens een titel noteren en hopen dat je het papiertje nog ooit terugvindt. Een lijstje bijhouden van boeken, cd’s of noem maar op doe je voortaan via onze catalogus.

Je zoekt op wat je nodig hebt en je bewaart het binnen Mijn Bibliotheek. Daar kan je je lijstje altijd raadplegen en aanpassen.

Waarom lijstjes maken?

Voor jezelf: Hoor je op de radio of tv spreken over een boek dat je wil lezen? Tipt een van je vrienden een titel? Stel je graag op voorhand een lijstje vakantielectuur samen?

Maak een overzichtelijk lijstje aan op basis van onze catalogus. Je kan het thuis aanmaken en aanvullen of aanpassen zo veel je wil. Raadpleeg je lijstje ook in de bib om te zien welke titels aanwezig zijn.

Voor anderen: Wil je zelf een lijstje met aanraders samenstellen voor vrienden? Of misschien ben je leerkracht Nederlands en deel je je leeslijst met je leerlingen? Jij maakt het lijstje aan en stuurt het door naar wie je wil.

Deel je je lijstje via Facebook? Laat het ons dan ook even weten. Jouw aanraders kunnen ook interessant zijn voor andere bibliotheekgebruikers.

Hoe maak ik een lijstje?

Met deze stap-voor-stap handleiding ben je hopelijk snel op weg. Toch hulp nodig? Spreek ons aan in de bib of geef ons een seintje via bibliotheek@halle.be en we helpen je verder op weg.

Publieke lijstjes – handleiding