HOEVEEL EN HOELANG

 

Hoeveel materialen mag ik uitlenen?
In totaal kan je 15 stuks uitlenen.

Hoelang mag ik de materialen houden?
Je mag jouw materialen maximum 28 dagen houden.  Je kan de uitleentermijn wel tot tweemaal toe voor 28 dagen verlengen, op voorwaarde dat jouw materialen niet gereserveerd zijn. Dit kan online via “Mijn bibliotheek“, aan de balie of telefonisch. Sprinters mag je maximum 2 weken houden en kan je niet verlengen.

Wat als ik de materialen te laat terugbreng ?

Met jouw hulp gaan we voor kosteloos leenplezier.
Geen boetes voor een paar dagen te laat inleveren, maar we rekenen wel op jou om de inlevertermijn te respecteren. Wie meer dan 3 weken te laat inlevert, betaalt een vaste kost.

Hoe zit dat praktisch?

  • je krijgt een mailtje 3 dagen voor het verstrijken van de uitleentermijn (verleng de materialen indien je ze langer wil houden)
  • 7 dagen na de inleverdatum krijg je een tweede verwittiging via mail/post en kan je nog steeds kosteloos inleveren
  • vanaf 3 weken te laat ontvang je een factuur van € 10
  • vanaf 5 weken te laat, betaal je € 20 ipv € 10.
  • vanaf 9 weken te laat betaal je € 20 + de volledige vervangkost van het ontleende materiaal

Opgelet! Voor de ‘sprinters’ worden deze termijnen gehalveerd.

Hoe kan ik mijn gegevens online bekijken en eventueel materialen verlengen?
Gebruik hiervoor de knop  “Mijn bibliotheek” in de rechterkolom van deze site. Vergeet niet om je eerst te registreren met behulp van je lenersnummer en familienaam.  Je lenersnummer vind je op je lenerspasje onder de barcode. Kies vervolgens een gebruikersnaam en paswoord.
Zodra je toegang hebt tot “Mijn bibliotheek” kan je kijken wat je uitgeleend hebt en wanneer je de materialen ten laatste dient terug te brengen. Je kan ook zelf jouw materialen verlengen en reservaties plaatsen. In jouw uitleenhistoriek zie je ook wat je in het verleden uitgeleend hebt.
Opgelet! Materialen waarvan de uitleentermijn verstreken is, kan je zelf niet meer verlengen. Je neemt dan best telefonisch contact op met de bib.

In deze uitgebreide handleiding kan je alle info vinden rond de webtoepassing ‘mijn bibliotheek’.

TIP: Wie met het hele gezin naar de bib komt, kan via “Mijn bibliotheek” alle pasjes aan elkaar linken. Zo krijg je een overzicht van de uitleningen van alle gezinsleden.

Heeft de bib een inleverbus?
Onze hoofdbib en ons filiaal in Essenbeek hebben een inleverbus. Je mag jouw materialen enkel in deze inleverbus deponeren buiten de openingsuren. Boeken uitgeleend in Halle breng je terug in Halle en boeken uitgeleend in Essenbeek brenj je terug in Essenbeek. Let op: eventuele boetes zal je bij een later bezoek aan de bib moeten betalen.

Speciale voorwaarden leerkrachten en studenten lerarenopleiding sinds 1 januari 2018:

  • gratis lidmaatschap
  • tot 30 stuks uitlenen
  • de lidkaart mag enkel gebruikt worden door de opgegeven leerkracht/student
  • de lidkaart is één jaar geldig (kan jaarlijks verlengd worden op vertoon van je leraren- of studentenkaart)